heinz

Ketchup-ul Heinz este denumit condiment de rosii in Israel

Ai fi de parere ca faimosul brand Heinz este sinonim cu ketchup, insa acest lucru nu se intampla si in Israel, unde ministrul sanatatii a decis ca acesta ar trebui sa fie numit de acum inainte ca si „condiment de rosii”. Ministrul sanatatii din Israel a decis ca acest produs nu contine suficient „suc de rosii” pentru a primi eticheta de „ketchup”, iar de acum inainte, Heinz va fi comercializat sub eticheta de „condiment de rosii”.

Aceasta hotarare a aparut ca raspuns in urma unei campanii a unui producator israelian de alimente- Osem – care produce o buna parte a ketchup-ului consumat in Israel.

Asadar, in luna ianuarie a acestui an, Osem a trimis o scrisoare care sustinea ca acestia au testat ketchup-ul Heinz in cadrul unui „laborator european” si ca au descoperit ca produsul contine numai 21% concentrat de rosii, fata de 61% cat ar trebui sa contina un ketchup normal. Standardele alimentare din Israel sustin ca un sos trebuie sa contina cel putin 41% suc de rosii pentru ca acesta sa fie declarat ketchup.

Diplomat – compania care distribuie produse Heinz in Israel, a respins aceste declaratii, sustinand ca „In mod evident, Osem – care detine monopol aici, ar fi si mai bucuros daca ar fi singurul furnizor de ketchup din Israel, dar cu toate acestea descoperirile celor de la Osem nu au nicio substanta.” Compania a depus o cerere pentru a avea propria definitie locala a ketchup-ului.

Heinz interzis in scolile din Franta

In anul 2011, sosul de tomate Heinz a fost interzis si in scolile primare din Franta. Christophe Hebert, presedinte al Asociatiei Nationale de Administrare a Restaurantelor, a sustinut intr-o declaratie urmatoarele: „cantinele din scoli au o misiune de sanatate publica si, de asemenea, au o misiune educativa. Suntem nevoiti sa ne asiguram ca, copiii nostri vor fi familiarizati cu retetele franceze, astfel incat acestia sa fie in stare sa predea retetele si generatiilor viitoare.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*