Instalatiile termice care te scot pe plus

Dupa cum bine stim cu totii, exista institutii mari, in care se pot afla zeci sau chiar sute de oameni in acelasi timp, instiutii in care concomitent acesti oameni locuiesc o perioada de timp impreuna (spitale, hoteluri, pensiuni, gradinite, scoli, etc). Dupa cum se stie, cele mai multe dintre acestea au nevoie si de sisteme de incalzire, gandindu-ne aici la centralele termice. Instalarea centralelor termice este mult mai avantajoasa decat cumpararea serviciilor de acest tip de la o centrala termo-electrica, aceasta putand avea costuri mari la consumuri atat de mari. Astfel, pentru instalarea unor centrale termice exista iarari doua variante

  1. Instalarea unei centrale termice potrivita instituiei in care va functiona, aceasta fiind de o capacitate impresionanta si ruland foarte puternic
  1. Montarea unui modul de centrale termice in cascada, folosind astfel mai multe centrale termice mici.

La prima vedere, prima varianta este cea mai rentabila, deoarece ar fi mai ieftina si se presupune ca amandoua variantele ofera acelasi serviciu, cu toate acestea exista diferente care trebuie bagate in seama, cum ar fi:

La punctul (1) unde este vorba de o singura centrala cu un randament foarte puternic treubuie sa se tina cont ca aceasta, desi ar putea atenua din costurile de la inceput chiar si cu o patrime, aceasta fiind una singura daca se strica are nevoie de un generator imediat pentru a nu bloca functionarea, pe cand in modulul cascada de centrale termice, acestea sunt deobicei cuplate intr-un mod inteligent in care ele ruleaza in diverse momente ale zilei, niciodata mai multe in acelasi timp, astfel incat sa economiseasca energia si sa isi mentina gradul de uzura egal, in plus, atunci cand o centrala este defectata, celelalte vor continua sa lucreze in paramatrii normali, cu un randament putin mai slab, asteptand ca ,,sora” lor sa fie reparata.

Tot in cadrul centralelor termice instalate in tip cascada se poate baga de seama ca, desi la inceput achizitia poate parea mult mai scump, aceasta isi diminueaza costurile pe parcursul timpului, in asa fel incat consuma putina energie si astfel economiseste si din cheltuieli.

Un alt avantaj pe care centralele termice in modul cascada il ofera este faptul ca acestea se instaleaza in serie, intr-un procedeu foarte usor, tot procesul ocupand un interval de timp destul de scazut. Astfel, acestea sunt motivele pentru care este recomandata instalarea unui modul cascada de centrale termice intr-o institutie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*