cost mutare

Cum reduci costurile cu mutarea

Indiferent ca a expirat contractul de inchiriere sau ca te muti in noua ta casa, procesul poate fi unul destul de costisitor, daca nu este gestionat cum trebuie. Astfel, trebuie sa iei cateva masuri pentru a mai reduce aceste costuri cu mutarea.

Multi aleg varianta de a se ocupa pe cont propriu de tot ceea ce inseamna mutat. Demonteaza si impacheteaza tot ceea ce trebuie mutat, gasesc o masina si fac acele drumuri necesare pentru transportul obiectelor la noua locuinta. De cele mai multe ori ajung insa la concluzia ca economiseau timp si bani daca angajau o firma specializata in servicii de mutare.

Pe langa reducerea costurilor prin angajarea unei firme specializate, mai pot fi urmate alte cateva recomandari. Printre acestea se numara in primul rand debarasarea. Cu siguranta vei dori ca tot ceea ce ai in vechea locuinta sa iti stea la dispozitie si in cea noua. Exista insa piese de mobilier sau obiecte de care te poti lipsi, pe care le poti vinde sau dona – de exemplu patutul pentru copii pe care cel mic nu il mai foloseste de mult.

Impacheteaza totul singur, demonteaza si monteaza totul pe cont propriu. Chiar daca astfel de servicii sunt incluse si la firmele specializate pe mutari, vei economisi daca vei alege sa impachetezi, sa montezi si demontezi totul pe cont propriu. In plus, vei sti exact care sunt elementele fragile si astfel le vei proteja corespunzator.

Daca nu ai bugetul suficient pentru a angaja o companie de mutari, inchirierea unei masini de tip duba sau camion pentru cateva ore iti poate rezolva problema. Vei avea totusi nevoie de cateva persoane care sa te ajute la carat.

Mutatul sau relocarea nu trebuie sa fie neaparat operatiuni costisitoare. Daca vei impacheta si monta totul pe cont propriu, vei avea avantajul de a sti ca protejezi totul si in acelasi timp vei economisi. Mutarea nu trebuie sa faca o gaura considerabila in buget, iar banii pe care ii economisesti reducand din aceste costuri ii poti investi apoi in decorarea noii locuinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*