Regula din industria modei sustine ca „moda se repeta la fiecare 30 de ani”. Acest lucru inseamna ca designerii trebuie sa mearga inapoi in timp si sa adapteze ideile vechi la cele moderne, astfel incat sa fie potrivite pentru generatia actuala.
In general, moda este un lucru personal. De aceea oamenii graviteaza catre designeri diferiti, pentru ca iubesc stilul acestora si de aceea designerii reusesc sa supravietuiasca: pentru ca exista un nivel ridicat de concurenta. Totusi, atunci cand vorbim de pantofi, este destul de important ca designerii sa traga cu ochiul la modelele din trecut, pentru a fi mai bine informati in legatura cu noua colectie care doresc sa o lanseze. Cunoasterea reprezinta putere in orice industrie.
Istoria papucilor
Anii `20 au fost caracterizati de pantofi in stilul Oxford, care erau populari atat in randul barbatilor, cat si a femeilor. O multime de alte modele derivate din acesta au existat la acea vreme, concentrandu-se asupra detaliilor de cusatura. De asemenea, cei mai in trend erau pantofii cu amestec de alb si negru. In anii `30 lucrurile nu s-au schimbat atat de mult, astfel ca stilul a ramas cam acelasi care caracteriza anii precedenti.
In ani `40 fustele scurte au inceput sa devina din ce in ce mai populare, iar acest lucru a presupus si o atentie mai mare acordata pantofilor, care au capatat un toc mai inalt. In ceea ce priveste anii `50, lucrurile s-au schimbat dramatic, mai ales dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial cand trendul parisian s-a impus extrem de tare. Acesta este momentul in care au aparut si pantofii decupati in fata, cei care se incheie in jurul gleznei dar si sandale cu toc mai inalt.
Anii `60 au fost caracterizati de cizme de diverse marimi si inaltimi a tocului. Cizmele au fost create pentru a fi purtate pe vreme racoroasa, acestea au devenit rapid accesorii fashion, astfel ca au fost adoptate ca incaltari de zi. In anii `70 au inceput sa apara pantofi cu talpa foarte groasa, platforma variind in functie de modelul de incaltaminte, lucru care s-a continuat cu succes si in anii `90. In anii `80 insa, pantofii erau descrisi de cei mai comozi- tenesi sau adidasi, in culori neon.
In anii 2000, vestimentatia a fost inspirata din moda punk, insa, in ceea ce priveste pantofii, acestia erau cu talpa inalta, toc gros, si sosete din dantela pana la glezna. In prezent, pantofii cu platforma inalta au devenit extrem de populari: femeile poarta astfel de incaltari indiferent de sezon.
Lasă un răspuns