Consumi mustar? Afla de ce ar trebui sa o faci!

Mustarul si mai ales boabele de mustar pot avea o oarecare influenta asupra sanatatii noastre. Numeroase alimente sunt practic ignorate. Fie ca tine de gusturi, fie ca tine de o ignoranta caci comoditatea de a pastra aceeasi linie de alimentatie exclude foarte multe alternative uita sa mai faci si un shimb in ceea ce priveste gustul. Luand exemplul mustarului acesta aduce numeroase beneficii. De care cu siguranta nu stiai sau mai putin. Iata cateva dintre acestea:

  • Eficient in situatiile in care te confrunti cu lipsa poftei de mancare. In combinatie cu lapte te stimuleaza mai mult decat crezi. 
  • Cand suferi de migrene o baie cu boabe de mustar este eficienta. De asemenea in cazul celor care sufera de constipatie se dovedeste la fel de bun ca si efect.
  • Ajuta metabolismul in perioade de dieta. Pentru ca o singura lingurita este suficienta cat sa ofer acel plus organismului in a lucra mai rapid in arderi. Mustarul iute este indicat in acest caz. Si partea buna este ca nu are calorii si grasimi in schimb este o sursa de proteina, calciu, magneziu si nu numai, potasiu de asemenea. In mod concret consumul de mustar s-a dovedit a fi eficient in arderea a 45 de calorii si cu o rata de metabolism de peste 25 %. Este clar ca te va ajuta in perioade de dieta insa numai daca se respecta un ritm corect, combinat cu alimente care sa iti aduca aceleasi beneficii.
  • Ca si leac babesc mustarul este folosit ca si tratament pentru boli bronhopulmonare. Se aplica ca si comprese.
  • Ajuta digestia. Proprietatile sale sunt ca si stimulent pentru sucul gastric, pentru bila si nu numai.

Nu in ultimul rand mustarul este benefic in a preveni boli precum dementa si cancerul la nivelul sistemului digestiv. Reduce severitatea astmului, avand proprietati antiinflamatorii. Ca si condiment, un sos gustos care sa insoteasca orice masa mustarul  nu trebuie neglijat. Si pentru cei care ii adora gustul un motiv in plus pentru a-l savura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*