whatsapp renunta la blackberry

WhatsApp nu va mai functiona pe BlackBerry pana la finalul lui 2016

Vesti proaste pentru posesorii de BlackBerry: renumita aplicatie de mesagerie WhatsApp isi retrage suportul tehnic si functionalitatea in totalitate, pana la finalul anului, de pe aceste dispozitive. Stirea am aflat-o de pe Mashable, de aici.

Sa fim seriosi: cate persoane cunoasteti care inca mai au BlackBerry? La cum s-au dezvoltat Android-ul si iOS-ul, e clar ca BlackBerry a ramas destul de mult in urma.

Poate ca acum cativa ani BlackBerry detinea mai bine de 70% din cota de piata a smartphone-urilor, insa acum, la nivel mondial, detine o cota sub procentul de 1%, conform unui studiu pe care il puteti verifica aici.

Intr-o postare pe blogul oficial, WhatsApp – care sarbatoreste si sapte ani de la lansare – arata de asemenea si „curatenia” pe care o face intre dispozitivele pentru care va intrerupe suportul tehnic.

Lista completa a platformelor mobile pentru care suportul tehnic va inceta cuprinde si Nokia S40, Nokia Symbian S60, smartphone-uri cu versiune de Android 2.1 si 2.2 dar si telefoane cu Windows 7.1, pe langa intreaga gama de telefoane BlackBerry (inclusiv BlackBerry 10).

Conform postarii, se pare ca hotararea a fost luata de reprezentantii WhatsApp pentru simplul motiv ca telefoanele BlackBerry nu ofera performantele necesare pentru viitoarele extinderi si imbunatatiri viitoare ale aplicatiei de mesagerie.

Ce urmeaza? Fireste recomandarea pe care o detesta cei care s-au obisnuit si fidelizat fata de o anume marca de telefoane: upgrade-ul, trecerea la un model mai performant, de o alta marca.

Daca esti posesor de BlackBerry si te gandesti ca nu te va afecta prea mult, gandeste-te din nou. Vorbim totusi despre WhatsApp, aplicatia de mesagerie detinuta de Facebook, care are peste 900 de milioane de utilizatori si prin intermediul careia sunt trimise zilnic peste 10 miliarde de mesaje.

Poate pe tine, ca utilizator, nu te va afecta prea mult – vei gasi o alternativa, o alta aplicatie etc.; totusi pentru compania BlackBerry retragerea suportului tehnic pentru WhastApp, pe toate dispozitivele realizate, inseamna o lovitura destul de serioasa.

Planuri de viitor pentru BlackBerry

Din acelasi articol am mai aflat si care e directia de viitor catre care se va orienta compania. WhatsApp poate fi doar una dintre aplicatiile care va fi retrasa pana la finalul anului, ar mai putea urma si altele, iar compania se orienteaza catre o trecere importanta.

Aceasta trecere se refera la Android, chiar daca in momentul de fata tehnologia lansata se bazeaza pe aceleasi standarde BlackBerry. Asadar, o recomandare: daca ai unul din telefoanele din lista mentionata mai sus si mai vrei sa folosesti WhatsApp (chiar daca mai e pana la finalul anului), poate ca ar fi timpul sa te gandesti la un upgrade.

Autor: Catalin Mihai Sotropa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*