saluscontrols.ro

Avantajele unui sistem de incalzire in pardoseala

Concedii, vacante, iesiri pe litoral sau la munte, relaxare – cam asta avem toti in minte in perioada aceasta. Perspectiva iernii cu facturi mari la incalzire pare destul de indepartata, insa timpul trece repede si trebuie sa ne asiguram ca avem la indemana cele mai eficiente solutii.

Desi majoritatea romanilor opteaza pentru sisteme de incalzire cu centrale termice si radiatoare, incep sa fie tot mai receptivi si la nou. Aceasta noutate este ceva pus in practica de cateva decenii in state mai dezvoltate, insa in Romania a intrat mai greu pe piata, ca oricare element inovator privit initial cu reticenta.

Ma refer aici la solutia unui sistem de incalzire in pardoseala, care aduce o serie de avantaje pe care ar trebui sa le cunosti, in cazul in care il vei alege. Iti prezint cateva dintre aceste avantaje in continuare, avand experienta proprie a unui sistem de incalzire in pardoseala instalat de putin peste 1 an de zile in propria locuinta.

Primul dintre avantaje ar fi faptul ca vei avea parte de caldura repartizata uniform pe intreaga suprafata. Vei avea astfel confort termic constant, la un nivel optim. Avantajul va fi de partea ta, in special in care ai in familie si copii mici, care merg pe burta sau in genunchi. Pardoselile clasice, atat gresia, cat si parchetul, raman reci, chiar daca incaperile sunt bine incalzite. Daca vei alege solutia unui sistem de incalzire in pardoseala, vei scapa de aceasta grija.

Cel de-al doilea avantaj este unul pe care l-am sesizat tot din perspectiva personala. Stii cum se spune, ca daca iti e frig la picioare, simti frigul in tot corpul. La incalzirea in pardoseala nu iti mai faci nicio grija in aceasta privinta. Caldura se propaga de jos in sus, incalzind prima data picioarele – extremitatile cele mai sensibile la temperatura ale corpului uman.

Un alt avantaj este dat de faptul ca vei obtine mai mult spatiu in locuinta. Nu vei mai avea nevoie de calorifere si robineti, nu te vei mai intalni cu tevi prin toata casa, deci si aspectul estetic primeste un plus pe aceasta parte.

Nu in ultimul rand, te vei bucura si de economii banesti reale. Tine cont de ideea asta: personal mentin temperatura la maxim 25 grade la nivel de podea, chiar si cand temperatura de afara e cu multe grade sub 0. In camere se pastreaza o temperatura de 21-23 grade Celsius in mod constant, ceea ce e ideal, intrucat senzatia de frig incepe de la extremitati. Mentinand acest nivel de temperatura, ajungi la economii lunare la factura cu incalzirea.

Daca alegi incalzirea in pardoseala, va trebui sa te asiguri ca ai locuinta foarte bine izolata, pentru ca pierderile de caldura sa fie minimizate. Unii privesc aceasta modalitate de incalzire ca pe una costisitoare, ceea ce ar putea constitui un dezavantaj. Investitia initiala poate fi destul de mare pentru unele bugete, insa va spun din experienta personala ca se merita. Veti avea parte de confortul termic dorit, iar cheltuiala se va amortiza in timp, prin facturile reduse la incalzire. Nu pot sa spun decat ca sunt foarte multumit de alegerea facuta – cea de a beneficia de avantajele unui sistem de incalzire in pardoseala, pentru care am primit si o garantie de 10 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*