termostat wireless

Afla de ce un termostat wireless este ceea ce ai nevoie sa iti achizitonezi cat mai curand

Ai achizitionat o centrala, ai dus la bun sfarsit un proiect de acest gen. Crezi ca acest lucru este suficient pentru a avea parte de confort si costuri echilibrate in ceea ce priveste consumul de agent termic? Te inseli. Ne oprim astazi la capitolul termostat, cel de tip wireless. Afla de ce este atat de avantajos si de ce vei dori sa faci o astfel de achizitie cat mai curand posibil.

Termostatul controleaza eficient centrala

Termostatul este acel dispozitiv ce „comunica” cu o centrala. Setarile realizate prin el fac ca o centrala sa urmeze ceea ce i se comanda. Practic in loc sa mergi direct la centrala pentru a apasa butoanele din dotare, termostatul este fix „telecomanda” ce inlocuieste acest efort. Poate fi un termostat ambiental wireless sau cu fir, cert este ca acesta functioneaza dupa acelasi principiu in mare parte – cel cu fir este fix, plasat intr-o camera, cel wireless se poate muta oriunde.

Un termostat este insa mai mult decat atat. Prin modul de folosire si prin capacitatile sale poate sa ajute la reducerea de consum a agentului termic. Pe scurt, face ca o centrala sa fie pornita numai cat si cand trebuie. Deci de lipsa de confort nu se pune problema ci de modul in care se poate jongla cu pornirea, respectiv oprirea centralei, spre beneficiul financiar al locuitorului din spatiul in cauza.

Concret, un termostat porneste centrala, o opreste, o programeaza sa functioneze intr-un anume fel. De asemenea, face ca temperatura dintr-o incapere sa fie exact la nivelul dorit. Este cert ca prin dispunerea si compartimentarea camerelor unei suprafete de locuit in unele zone frigul ar putea fi persistent si intretinut de anumite aspecte. Un termostat poate seta gradele dorite cat sa acopere necesarul de confort termic, poate afisa temperatura din interior, este precis in aceasta misiune si deci de dorit.

Termostatul wireless este mai usor de folosit si mai comod

Cand vine vorba a se face diferenta intre tipurile de termostate, trebuie precizat ca un termostat ambiental wireless castiga detasat. Acesta aduce acel nivel de comoditate pe care si-l doreste oricine. Raspunde la comenzi si le transmite mai departe, fara a fi nevoie ca utilizatorul sa se afle in raza directa a centralei. Aria de acoperire este oricum destul de mare la un termostat bun, de calitate.

Unele sunt programabile, altele nu, unele functioneaza prin radiofrecventa si cer instalarea doar a unui receptor, langa centrala. Exista numeroase tipologii la clasa de termostate wireless pentru ambientul casei. Important este sa se aleaga acel tip care satisface nevoile, raportate la modul in care se foloseste centrala si confortul fiecaruia. Nu pretul este cel definitoriu, ci mai degraba ar trebui sa te uiti dupa descrierea produsului, ce viteza de reactie are la setari sau ce precizie in functionare, de la receptia comenzii date pana la setarea centralei si temperatura furnizata.

De asemenea, reactia centralei nu intarzie sa apara. Deci este de precizie. Aceasta inovatie sa spunem, acest tip de termostat este din clasa celor moderne si pune un utilizator la curent cu stilul avansat al acestor dispozitive.