The Elder Scrolls Online – Zenimax Online Studios, 2014
Roiul de Piranha
Sa calatoresti in locuri indepartate si sa explorezi locuri neexplorate a fost intotdeauna lucrul pe care seria The Elder Scrolls online, i-a incurajat consistent pe jucatori sa-l faca. Exista ceva sublim despre a vedea un munte in distanta stiind ca poti chiar sa-i escaladezi varful.
Insa Tamriel are limitele sale, in timp ce in Oblivion si in Skyrim ti se afisa un mesaj pe ecran in care spune ca nu poti sa mergi mai departe, The Elder Scrolls Online foloseste o abordare putin mai indrazneata in care vei fi devorat de un roi de piranha flamanzi daca innoti prea departe de tarm. Este un sfarsit tragic, insa macar vei fi capabil sa invii pe pamant cu o suta de muscaturi pe lenjerie.
Gothic – Piranha Bytes, 2001
Domul Electric
Ajungand de la roiul de piranha la Piranha Bytes, dezvoltatorii Germani ai seriei Gothic, gasindu-ne astfel la alternativa europeana a seriei The Elder Scrolls. Jocurile Gothic au oferit mai putine panorame superbe de privit fata de lumile celor de la Bethesda, dar o lume sub care sa fii strivit.
Acest este primul Gothic, in care actiunea se petrece total intr-o colonie de prizonieri de pe o insula, in care prisonierii au preluat insula si au format factiuni concurente. Gothic tinea jucatorii prinsi in lumea sa, inconjurand-o cu un camp de forta electric gigant in forma de dom. Daca jucatorii se aventurau peste acesta, se gaseau fulgerati pana la moarte. Campul de forta facea parte din poveste, ceea ce explica utilizarea sa de a tine prizonierii prinsi.
Poate multi am incercat sa trecem de acel camp de forta, am incercat sa facem pe Katniss Everdeen, tragand o sageata in acesta, insa lemnul nu era cel mai bun conductor.
Cu toate acestea se pare ca si jocurile open world au o limita.
Lasă un răspuns