Cu totii am avut momente in viata cand am simtit nevoia sa vorbim urgent cu cineva, iar acest lucru nu s-a putut intampla. Fie ca un prieten nu era disponibil, sau ca un altul nu a fost destul de interesat de moment, am reusit sa vorbesc cu jurnalul meu. Acesta ar putea deveni cel mai bun prieten. Bineinteles, el nu poate tine locul unei persoane fizice, dar ne poate fi de mare ajutor. Indiferent de moment, zi, sau ora, acesta este in permanenta dispus sa ne asulte. Ii putem spune orice, si nu ne va dezamagi. Niciodata nu vom trai cu teama ca poate dezvaluie un secret altuiva. Asta doar daca nu ajunge in mainile altcuiva.
Este indicat sa avem un jurnal datorita faptului ca in acest fel ne vom organiza foarte bine gandurile si ideile. Recitindu-le mai apoi, ne vom putea da propriile sfaturi, ceea ce este minunat. Nimeni nu ne cunoaste mai bine decat o facem noi.
Putem sa scriem intr-un jurnal care poate avea forma si materialul pe care le dorim. Putem scrie intr-un caiet, pe o agenda, pe niste foi, cartoane, sau de ce nu, pe telefon sau computer. Vom alege culoarea pixului, a creionului, sau a stiloului. Beneficiem astfel de o libertate totala.
Astfel vom afla care sunt lucrurile cu adevarat importante. Scriind, obisnuim sa ne pierdem in detalii, iar esentialul intarzie sa prinda contur. Recitind si ignorand detaliile nesemnificative (in care ne pierdem de cele mai multe ori), ne vom putea bucura de obiectivitate.
Vei fi mai putin inhibat atunci cand dai frau gandurilor si ideilor tale. Esti perfect constient ca nimeni nu te va judeca. Astfel jurnalul tau il va putea cunoaste pe adevaratul „tu”.
Devine amuzant in momentul in care dupa ani sau zeci de ani de zile, recitesti ceea ce ai scris. Unele patanii care inainte ti se pareau grave si de nerezolvat, acum nu mai conteaza.
Toate fiind spuse, este extrem de benefic pentru sufletul si mintea noastra sa tinem un jurnal intim in care sa mai scriem din cand in cand.
Lasă un răspuns