Singurul atribut ce poate defini un geniu nu este inteligenta! Sunteti surprinsi de acest fapt? In realitate este vorba despre curiozitate!
Priviti inapoi in istorie, la toate personalitatile si geniile dinainte. Albert Einstein, Isaac Newton, Leonardo da Vinci si multi altii aveau un singur lucru in comun: erau foarte curiosi despre lumea inconjuratoare. Aceasta calitate innascuta i-a dus de la treapta de persoane obisnuite la adevarate genii.
De ce e bine sa fii curios? Raspunsurile sunt multiple:
1. Curiozitatea ajuta foarte mult procesului de invatare. Oricand vei intalni ceva nou, te vei intreba ce este, de unde vine, cum functioneaza etc.; nu te vei opri pana cand nu vei gasi raspunsurile. Rezultatul final? Vei afla multe despre respectivul lucru, iar astfel iti imbogatesti cunostintele.
2. Vei avea parte de experiente noi. In cautarea raspunsurilor te vei vedea pus ca intr-o situatie aventuroasa. In functie de ceea ce cauti, vei invata lucruri noi pentru a-ti multumi curiozitatea, poate chiar vei vizita locuri noi. Astfel, banalitatea nu va mai avea loc in viata ta.
3. Curiozitatea ajuta la o intelegere mai buna a oricarui proces. Orice in viata poate fi reprezentat de un proces. Lucrurile functioneaza pentru ca cineva le face sa mearga, iar daca esti curios, cu siguranta iti vei dori sa afli cine anume. Prin urmare, curiozitatea te va ajuta sa intelegi mai bine cum functioneaza lucrurile pe care le intalnesti.
4. Eficienta iti creste daca esti curios. O persoana curioasa, odata ce are o sarcina trasata, nu cauta sa o indeplineasca neaparat urmand o cale specifica. In fapt, va cauta solutii alternative, inovative, pentru ca rutina de a respecta regulile i se pare plictisitoare. Astfel pot fi gasite adesea chiar solutii mult mai eficiente pentru diverse situatii.
Tinand cont de toate aceste aspecte, este deosebit de important sa fim curiosi, pentru a ne explora mai bine potentialul, pentru a deveni mai inteligenti si pentru a putea profita de absoluti orice oportunitati ne ofera viata.
Lasă un răspuns